Flądra na ostro

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Rybę oczyścić, pokrajać na porcje, osolić i skropić i sokiem z połowy cytryny. Z mąki i masła zrobić zasmażkę, dodać rosół z kostki (2 szklanki), zagotować; dodać musztardę, pieprz i śmietanę, doprawić do smaku i odstawić. Flądrę obtoczyć w mące i usmażyć, ułożyć na półmisku i zalać gorącym sosem. Udekorować zieleniną. Podawać z pieczywem lub grzankami smażonymi na maśle.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 847
Data dodania: 2011-01-27

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Flądra na ostro

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.