Kurczak w ziołach

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kurczaka dokładnie umyć i osuszyć. Natrzeć sokiem z cytryny, solą, posypać startą skórką cytrynową, oprószyć pieprzem. Do środka włożyć wszystkie zioła drobno posiekany czosnek. Tak przygotowanego kurczaka odstawić na ok. 1, 5-2 godzin. Następnie posmarować oliwą i piec przez 20 minut w piekarniku ok. 200 stopni. Po tym czasie wyjąć, polać wermutem i piec jeszcze ok. 40 minut w nieco zmniejszonej temperaturze.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1844
Data dodania: 2010-05-18

Zdjęcia

Kurczak w ziołach
monika4#

Dodane przez:

monika4

2011-02-27
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kurczak w ziołach

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.