Całuski

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Z mąki, jajek utartych z cukrem, stopionej margaryny, mielonego twarogu, cukru waniliowego, octu i sody bardzo dokładnie zagnieść ciasto. Rozwałkować na placki o grubości 2 cm, szklanką wykroić kółka, kieliszkiem wykroić małe dziurki. Smażyć tak jak pączki w głębokim oleju. Usmażone posypać cukrem pudrem lub drobnym cukrem. Można również rozrobić polewę czekoladową i delikatnie polać po całości będą również smaczne.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 535
Data dodania: 2011-08-31

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Całuski

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.