Żeberka w miodzie

Ocena przepisu

Składniki

  • żeberka 1 kilogram
  • sól 1 łyżeczka
  • pieprz 1 łyżeczka
  • wegeta 1 łyżeczka
  • curry 1 łyżeczka
  • miód 4 łyżki
  • olej 0,5 szklanki
  • woda 0,75 szklanki

Sposób przyrządzenia

Należy pamiętać wybierając ten przepis, że żeberka przygotowane w ten sposób robimy dzień wcześniej. Dzielimy żeberka na dowolną ilość i wielkość porcji, przyprawiamy dokładnie z każdej strony solą, pieprzem, wegetą, curry i miodem. Szczelnie zakryte odstawiamy w chłodne miejsce, najlepiej na noc aby przeczekały ponad 10godzin. Przed rozpoczęciem pieczenia dodajemy do nich wodę wymieszaną z olejem. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni przez 2godziny.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 1302
Data dodania: 2010-06-02

Zdjęcia

Żeberka w miodzie
halina#

Dodane przez:

halina

2011-02-22
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Żeberka w miodzie

2010-06-03 22:04:51

Będą również pyszne z grilla.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.