Wieprzowina ze szpinakiem z Tahiti

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso pokrajać na 6 plastrów i lekko nasolić. Mączkę kokosową zalać wrzącym mlekiem, zagotować, odstawić na 1 godz. i wycisnąć przez lnianą ściereczkę. Listki szpinaku dobrze wymyć pod bieżącą wodą i odsączyć. Rondel wyłożyć warstwą liści szpinaku, położyć plastry mięsa i przykryć pozostałym liśćmi. Wierzch posypać cienkimi plasterkami cebuli, drobniutko posiekanym czosnkiem, obraną marchewką pokrajaną na cienkie plastry, posypać solą. Piec ok. 2 godz. w piekarniku, w przykrytym naczyniu i podlewać mlekiem kokosowym.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 849
Data dodania: 2010-07-06

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Wieprzowina ze szpinakiem z Tahiti

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.