Sałatka truskawkowo-pomidorowa

Ocena przepisu

Składniki

  • truskawki 2 szklanki
  • pomidorki koktajlowe 2 szklanki
  • sól morska 1 szczypta
  • pieprz czarny 1 szczypta
  • ocet balsamiczny 2,5 łyżki
  • cukier 1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek 3 łyżki
  • parmezan 1 garść
  • bazylia 6 listków

Sposób przyrządzenia

Truskawki czyścimy ze szypułek i kroimy w ćwiartki. Pomidorki koktajlowe tniemy na połówki, wrzucamy do miski i przyprawiamy solą morską i świeżo zmielonym pieprzem. Rozpuszczamy cukier w occie balsamicznym, dodajemy oliwę i lekko mieszamy. Polewamy powstałym sosem sałatkę, posypujemy startym na tarce parmezanem i porwanymi na kawałki liśćmi bazylii. Podajemy od razu po przyrządzeniu.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 337
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sałatka truskawkowo-pomidorowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.