Pierogi z powidłami

Ocena przepisu

Składniki

ciasto

nadzienie

Sposób przyrządzenia

Ciasto zagniatamy, rozwałkowujemy i szklanką wykrawamy krążki. Na środek każdego kładziemy zrobiony farsz z powideł wymieszanych z masłem i śmietaną. Należy pamiętać aby dokładnie zlepiać brzegi. Pierogi wrzucamy partiami do wrzątku i czekamy aż wypłyną. Odcedzone pierogi należy podawać posypane cukrem pudrem lub cukrem wymieszanym ze śmietaną.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 655
Data dodania: 2010-10-01

Zdjęcia

Pierogi z powidłami
kasiulka25#

Dodane przez:

kasiulka25

2010-11-08
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pierogi z powidłami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.