Suflet z cebuli

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Cebulę obrać i pokrajać na cienkie plasterki, wrzucić na wrzącą osoloną wodą, gotować 15 min. na wolnym ogniu i odcedzić. Z mąki i trzeciej części (40 g) masło zrobić jasną zasmażkę, rozprowadzić zimnym mlekiem i mieszając gotować, aby powstał gładki, gęsty sos. Odcedzoną cebulę dusić dusić pod przykryciem na maśle (40 g) nie dopuszczając do jej zrumienienia, po kilku minutach wlać sos, dodać do smaku sól, pieprz, paprykę i gałkę muszkatołową; pianę z białek. Żaroodporne naczynie grubo wysmarować pozostałym masłem, wlać masę i zapiekać 20 min. w piekarniku. Podawać natychmiast po wyjęciu z piekarnika, w naczyniu, w którym potrawa się zapiekała, jako gorącą przystawkę.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1325
Data dodania: 2010-07-25

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Komentarze

Do przepisu na: Suflet z cebuli

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.