Sznycle z kapusty białej

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kapustę pokroić na kawałki i gotować w wodzie z kostkami bulionowymi. Ostudzić, odcisnąć i zostawić na durszlaku na godzinę. Kapustę zmielić. Cebulę drobno posiekać i przesmażyć na smalcu, odstawić do ostygnięcia. Do cebuli dodać kapustę, groszek i kukurydzę, wbić jajko, wsypać mąkę, doprawić solą, wymieszać. Z masy formować nieduże kotlety, obtoczyć w tartej bułce i smażyć na rozgrzanym oleju.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1705
Data dodania: 2008-12-12

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Sznycle z kapusty białej

2010-02-25 21:05:05

Musi być to dobre.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.