Pierogi z mięsem
Składniki
ciasto
farsz
Sposób przyrządzenia
Mąkę przesiać na stolnicę lub do miski, dodać sól i olej, następnie dobrze ciepłą wodę. Zagnieść ciasto (w miarę potrzeby można dodać trochę więcej wody lub mąki).
Mięso zemleć, cebulę posiekać, czosnek przepuścić przez praskę. Czosnek z cebulkę podsmażyć na tłuszczu i dodać do mięsa. Do masy mięsnej dodać jajka, bułkę tartą, doprawić ją do smaku solą i pieprzem.
Ciasto na pierogi rozwałkować, wykrawać z niego szklanką okręgi, nakładać na nie farsz i zlepiać pierogi. Pierogi wkładać na gotującą się wodę. Gotować przez około 3 minuty, do momentu, aż wypłyną na wierzch.
Przed podaniem można podsmażyć na tłuszczyku z dodatkiem cebulki.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty