Pierogi z jabłkami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mąkę przesiać na stolnicę a następnie dodając wody zagnieść ciasto. Ciasto dzielimy na 3 części, dwie odkładamy i przykrywamy ściereczką a jedną rozwałkowujemy cienko i za pomocą szklanki wycinamy kółka. Jabłka obieramy a następnie kroimy na pół i wycinamy gniazda nasienia. Jabłka kroimy plasterki. Na każdy kawałek ciasta kładziemy plasterek jabłka i zlepiamy. Czynność powtarzamy z pozostałym ciastem. Gotowe pierogi wkładamy do gotującej się lekko osolonej wody. Podawać można ze śmietaną i cukrem. Smacznego !!
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 398
Data dodania: 2011-05-31

Zdjęcia

Pierogi z jabłkami
Iwusia#

Dodane przez:

Iwusia

2011-05-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pierogi z jabłkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.