Melony i figi z szynką parmeńską

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Przekroić melon ostrym nożem. Pestki wybrać łyżką z obydwu połówek. Połówki melona pokroić w cząstki. Obrać cząstki ze skórki. Umyć figi i wytrzeć do sucha. Figi pokroić wzdłuż na ćwiartki. Roztrzepać oliwę z oliwek i sok z cytryny w małej miseczce. Sos przyprawić solą i pieprzem. Melon i figi skropić sosem. Zostawić owoce na około 10 minut do zmacerowania. Parmezan zestrugać nożem lub obieraczką do jarzyn w cienki płatki. Bazylię umyć, odsączyć z wody i poobrywać listki od gałązek. Skropione sosem cząstki melona i ćwiartki fig ułożyć z szynką parmeńską na talerzu. Posypać płatkami parmezanu i listkami bazylii
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 606
Data dodania: 2010-03-12

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Melony i figi z szynką parmeńską

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.