Galareta

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Nóżki umyć, przełożyć do garnka, zalać wodą. Marchew umyć, obrać i wrzucić do garnka. Pietruszkę (bulwę) umyć, obrać i również przełożyć do garnka. Dodać do tego ziele angielskie, liście bobkowe. Pietruszkę zieloną umyć i wrzucić do pozostałych składników. Wszystko razem gotować na małym ogniu 3 godziny. Przygotować miski do galarety. Na dnie ułożyć po garści kukurydzy i groszku. Marchew z garnka wyjąć, pokroić w kostkę i również ułożyć na dnie misek. Nóżki wyjąć, obrać, dodać do jarzyn z miskach. Wszystko zalać rosołem z garnka. Pozostawić do stężenia. (nie potrzeba żelatyny!)
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 6 godz
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 486
Data dodania: 2011-05-31

Zdjęcia

Galareta
PatrycjaDyderska#

Dodane przez:

PatrycjaDyderska

2011-05-31
Galareta
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Galareta

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.