• apette.pl
  • Ciasto na kruche pierogi z piekarnika

Ciasto na kruche pierogi z piekarnika

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Na stolnicy przesiać mąkę, dodać margarynę i smalec, posiekać nożem dodać śmietanę, żółtko, cukier , szczyptę soli i jajko. Dokładnie i szybko zagnieść ciasto. Owinąć w folie i włożyć na 2-3 godz. Do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować na stolnicy, wyciąć kwadraty na pierogi i nadziewać farszem. Ułożyć na formie i piec w piekarniku nagrzanym do 200-220 stopni ok. 30 min.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 2850
Data dodania: 2010-05-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto na kruche pierogi z piekarnika

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.