Kompot rabarbarowy

Ocena przepisu

Składniki

  • rabarbar 5 łodyg
  • cukier 1 szkl
  • skórka z cytryny 2 łyżki
  • woda 2 litry

Sposób przyrządzenia

Z rabarbaru ściągnąć zewnętrzne włókna i łodygi pokroić na 4 cm. kawałki.W garnku gotujemy 2 litry wody i dodajemy cukier. Pocięty rabarbar wkładamy do garnka z gotującym się syropem.Gotujemy kilkanaście minut.Po ugotowaniu dodajemy otartą skórkę z cytryny. Wylewamy kompot do kompotiery i zostawiamy do schłodzenia.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1076
Data dodania: 2010-08-26

Zdjęcia

Kompot rabarbarowy
kasiulka25#

Dodane przez:

kasiulka25

2010-09-13
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kompot rabarbarowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.