Bakłażany z cytryną

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Dobrać podobnej wielkości bakłażany, równomiernie opiec je ze wszystkich stron nad rozżarzonym węglem (bez płomienia) lub w piekarniku i ostrożnie zdjąć z nich skórkę. Ułożyć w rondlu z rozgrzaną oliwą, posolić, polać sokiem z cytryny i smażyć, aż zbrązowieją. Następnie dodać jeszcze trochę soku z cytryny. Gotowe bakłażany przełożyć na półmisek, polać sosem, który powstał w czasie smażenia, ozdobić owocami zielonej papryki oraz kawałkami dojrzałych pomidorów, plasterkami cebuli i oliwkami (bez pestek), a następnie posypać drobno posiekaną zieleniną.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 15 min
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 959
Data dodania: 2010-02-08

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Bakłażany z cytryną

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.