Zupa estragonowa z cebulą

Ocena przepisu

Składniki

  • masło 30 gram
  • cebula 1 główka
  • pieczarki 400 gram
  • bulion warzywny 2 szklanki
  • estragon świeży 5 łyżek
  • śmietana kremówka 80 mililitrów
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta

Sposób przyrządzenia

Połowę masła rozpuścić w garnku. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i dodać do masła. Gotować przez 8minu aż cebula zacznie rumienić się. Pieczarki grubo posiekać i dodać wraz z reszta masła do garnka. Gotować jeszcze kilka minut, po czym wlać bulion i wsypać świeży estragon. Zagotować, zmniejszyć ogień i pod przykryciem gotować przez kwadrans. Całość zmiksować, przelać do drugiego garnka, dodać przyprawy oraz śmietanę. Podgrzać tak aby nie zagotowało się. Podawać przyozdobione estragonem. Smacznego.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 490
Data dodania: 2011-06-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zupa estragonowa z cebulą

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.