Zupa estragonowa z cebulą
Składniki
- masło 30 gram
- cebula 1 główka
- pieczarki 400 gram
- bulion warzywny 2 szklanki
- estragon świeży 5 łyżek
- śmietana kremówka 80 mililitrów
- sól 1 szczypta
- pieprz 1 szczypta
Sposób przyrządzenia
Połowę masła rozpuścić w garnku. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i dodać do masła. Gotować przez 8minu aż cebula zacznie rumienić się. Pieczarki grubo posiekać i dodać wraz z reszta masła do garnka. Gotować jeszcze kilka minut, po czym wlać bulion i wsypać świeży estragon. Zagotować, zmniejszyć ogień i pod przykryciem gotować przez kwadrans. Całość zmiksować, przelać do drugiego garnka, dodać przyprawy oraz śmietanę. Podgrzać tak aby nie zagotowało się. Podawać przyozdobione estragonem. Smacznego.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty