Paella

Ocena przepisu

Składniki

  • ryż Gardis duszony 200 g
  • filety z kurczaka 150 g
  • filety z dorsza 150 g
  • krewetki królewskie La Caldera 100 g
  • mieszanka marchwi z groszkiem 100 g
  • małże marynowane 10 szt.
  • wywar z kostki rosołowej 150 ml
  • oliwa z oliwek 40 ml
  • cebula 2 szt.
  • czosnek 2 ząbki
  • curry 1 szczypta
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta

Sposób przyrządzenia

Kurczaka pokroić na kawałki. Krewetki i dorsza pokroić w kostkę. Ryż włożyć do gotującej się, osolonej wody i gotować pod przykryciem około 7 minut, odsączyć i odstawić. Na patelni podsmażyć posiekaną cebulę, dodać kawałki kurczaka, przyprawić solą i pieprzem, smażyć 6 minut. Na osobnej patelni rozgrzać oliwę i smażyć posiekany czosnek, kawałki dorsza i krewetki. Potem dodać przygotowany wcześniej ryż, kurczaka podsmażonego, mieszankę marchwi z groszkiem i całość jeszcze przyprawić do smaku, solą i pieprzem. Wszystko wymieszać dokładnie, wlać wywar z kostki rosołowej, dusić potem pod przykryciem jeszcze 7 minut. Uderkorować przed podaniem najlepiej marynowanymi małżami.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 2431
Data dodania: 2008-09-09

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Paella

2010-02-23 21:18:30

nie znam tej potrawy.

2010-02-20 17:59:23

Ciekawy przepis
!joko#

!joko

2008-10-19 21:57:38

ja jadłam dzisiaj takie dane z mrożonek już gotowe, i tak szukam chyba zrobię niebawem z tego przepisu;P

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.