Ziemniaczki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ugotowane ziemniaki zmielić w maszynce do mięsa. Do zmielonych ziemniaków dodać mąkę ziemniaczaną, oraz jajko. Wyrobić ciasto. Tłuszcz rozgrzać, formować z ciasta kuleczki i rzucać na rozgrzany tłuszcz. Smażyć ze wszystkich stron. Usmażone kuleczki wyciągać łyżką cedzakową i układać na papierowym ręczniku do odsączenia oleju. Tak przygotowane ziemniaczki podajemy z mięsem oraz surówkami.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 656
Data dodania: 2011-01-13

Zdjęcia

Ziemniaczki
malinka18#

Dodane przez:

malinka18

2011-01-14
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Ziemniaczki

2011-01-14 11:37:29

bardzo dobry sposób na ziemniaki do obiadu i do tego całkiem inne

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.