Zapiekanka ryżowa z czekoladą

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ryż gotujemy na sypko. Czekoladę ścieramy na tarce o średnich oczkach i mieszamy z ciepłym ryżem, dodajemy pokrojone na kawałki orzechy i skórkę cytrynową. Całość przenosimy do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem. Śmietanę lekko ubijamy, mieszamy z żółtkiem i polewamy ryż. Deser zapiekamy przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Podajemy ostygnięte.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Czas pieczenia: 20 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 377
Data dodania: 2011-06-29

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zapiekanka ryżowa z czekoladą

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.