Szarlotka z żurawiną suszoną

Ocena przepisu

Składniki

ciasto

nadzienie

Sposób przyrządzenia

Mąkę przesiać na stolnicę wraz z proszkiem do pieczenia, dodać do niej cukier, cukier waniliowy, następnie żółtka jaj, masło i śmietanę. Zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na dwie części i włożyć je do lodówki. Jabłka obrać, pokroić w plasterki, przełożyć do garnka, podlać niewielką ilością wody, dodać cukier do smaku, odrobinę cynamonu i gotować do miękkości dodając pod koniec gotowania suszoną żurawinę. Podduszone jabłka odstawić do wystygnięcia. 2/3 ciasta rozwałkować i wyłożyć na blaszce. Zapiec je przez 10- 15 minut w temp. 180 stopni. Na ciasto wyłożyć jabłka. Pozostałe ciasto rozwałkować, wycinać z niego paski i układać na jabłkach. Ciasto piec przez około 45- 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 20
Wyświetlenia: 455
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Szarlotka z żurawiną suszoną
albertos#

Dodane przez:

albertos

2011-06-30
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Szarlotka z żurawiną suszoną

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.