Ryba w galarecie

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Sprawioną rybę wymyć, pokrajać na dzwonka szerokości 2 cm i posolić. W rondlu rozgrzać oliwę i lekko obrumienić rybę, dodając roztarty czosnek. Wlać do rondla sok z cytryny wymieszany z wodą (2 szklanki) i gotować ok. 25 min. Na małym ogniu (płyn powinien tylko ''mrugać''!). Dzwonka ryby ostrożnie wyjąć z wywaru, ułożyć na głębokim półmisku, polać przecedzonym i ostudzonym wywarem, posypać posiekaną natką pietruszki i wstawić do lodówki, aby powstała galareta. Podawać na przekąskę, z pieczywem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 829
Data dodania: 2011-01-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ryba w galarecie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.