Mięsna zupa wołowo-wieprzowa

Ocena przepisu

Składniki

  • wołowina 200 gram
  • wieprzowina 200 gram
  • ziemniaki 5 sztuk
  • cebula 2 główki
  • pomidory 3 sztuki
  • mąka 3 łyżki
  • tłuszcz 3 łyżki
  • sól 1 szczypta
  • pieprz czarny mielony 1 szczypta
  • curry 1 szczypta
  • ostra mielona papryka 1 szczypta
  • papryka mielona łagodna 1 szczypta
  • posiekana natka pietruszki 1 łyżeczka
  • bulion mięsny 2 szklanki

Sposób przyrządzenia

Mięso kroimy w kostkę, cebule obieramy, siekamy i smażymy na rozgrzanym na patelni tłuszczu. Oprószamy mąką, curry oraz mieloną papryką, zalewamy bulionem i gotujemy aż wszystkie składniki zmiękną. Do gotującego się wywaru dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, oraz sparzone i obrane ze skórki pomidory. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Rozlewamy do półmisków i posypujemy natką pietruszki.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Czas gotowania: 45 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 391
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Mięsna zupa wołowo-wieprzowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.