Kotlety z piersi kurczaka

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso z piersi kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Mięso pokroić na cieńsze kotlety. Każdy kotlet lekko zbić tłuczkiem do mięsa. Następnie kotlety posmarować z obu strom sosem czosnkowym chili. Oprószyć przyprawą do kurczaka, solą oraz pieprzem. Włożyć do lodówki na 3 godziny. Jajka wbić do miseczki, roztrzepać widelcem. Olej lniany rozgrzać. Kotlety panierujemy w mące, w roztrzepanych jajkach następnie w bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 1217
Data dodania: 2011-12-16

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kotlety z piersi kurczaka

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.