Dżem malinowo-truskawkowy

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Owoce myjemy, pozostawiamy do ścieknięcia na sitku. Truskawki obieramy ze szypułek. Truskawki wkładamy do garnka gotujemy na małym ogniu co 8 minut mieszamy. Gdy truskawki będą już miękkie dodajemy malinki, mieszamy. Gotujemy jeszcze przez 6 minut i dodajemy cukier i żelfiksy, mieszamy do momentu rozmieszania cukru. Zagotowujemy cały czas mieszając. Gorące przekładamy do słoiczków, zakręcamy i pozostawiamy na 12 godzin w ciepłym miejscu.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 55 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 787
Data dodania: 2011-04-13

Zdjęcia

Dżem malinowo-truskawkowy
LASER#

Dodane przez:

LASER

2011-04-13
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Dżem malinowo-truskawkowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.