Ciasto z kandyzowanymi owocami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ucieramy puszystą masę z cukru, żółtek i soku wyciśniętego z cytryny. Dodajemy pokrojone w kostkę owoce kandyzowane i rodzynki. Wszystko mieszamy dokładnie, podczas mieszania dodajemy sztywną pianę ubitą z białek i mąkę. Ciasto przelewamy do formy wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 45 minut. Przed podaniem obsypujemy cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Czas pieczenia: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 857
Data dodania: 2011-07-25

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto z kandyzowanymi owocami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.