Ciasto truskawkowo-czekoladowe

Ocena przepisu

Składniki

spód

krem czekoladowy

  • masło 200 gram
  • masa krówkowa czekoladowa 400 gram
  • orzechy 1 szkl. dowolnych

masa truskawkowa

masa biała

dodatkowo

  • galaretka truskawkowa 1 op
  • kilkanaście ładnych umytych i obranych truskawek
  • herbatniki

Sposób przyrządzenia

Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Z podanych składników przygotować ciasto na biszkopt i upiec w tortownicy o śr. 26 cm w temperaturze 160 stopni przez 10 minut. Tortownicę najlepiej wyłożyć papierem do pieczenia.

Masło spienić mikserem, dodać masę krówkową i przez chwilę miksować. Orzechy rozdrobnić blenderem lub wysypać na ścierkę i utłuc wałkiem. Wymieszać z masą i wyłożyć na biszkopt. Na krem wyłożyć warstwę herbatników.

Przygotowanie masy truskawkowej: truskawki opłukać i usunąć szypułki. Serek spienić mikserem dodać cukry, zmiksowane truskawki i żelatynę przestudzoną rozpuszczoną w odrobinie gorącej wodzie. Dokładnie wymieszać i wstawić do chłodziarki, aby lekko stężało. Wyłożyć masę na herbatniki i położyć warstwę truskawek.

Przygotowanie masy białej: serek spienić mikserem z cukrami i wymieszać z przestudzoną żelatyną rozpuszczoną w odrobinie gorącej wody. Masę wylać na truskawki i wstawić do lodówki aby stężało. Wierzch udekorować tężejącą galaretką.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 3 godz
Ile porcji: 12
Wyświetlenia: 594
Data dodania: 2011-08-01

Zdjęcia

Ciasto truskawkowo-czekoladowe
poziomka#

Dodane przez:

poziomka

2011-08-01
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto truskawkowo-czekoladowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.