Chleb z kawałkami banana

Ocena przepisu

Składniki

  • woda 100 ml
  • zakwas 70 gram
  • mąka żytnia 100 gram
  • woda 1 szklanka
  • mąka żytnia 100 gram
  • sól 1 szczypta
  • mąka pszenna 1 szklanka
  • banan 1 szt

Sposób przyrządzenia

Przygotować zaczyn: wodę połączyć z zakwasem, dodać mąkę, dokładnie wymieszać i odstawić na 8-10godzin. Zaczyn najlepiej jest mieć przygotowany już dzień wcześniej. Banan obrać i pokroić w kostkę, można użyć kawałki suszonych bananów. Wszystkie składniki i zaczyn, połączyć ze sobą, dokładnie wymieszać i odstawić na 90minut pod przykryciem w ciepłe miejsce. Gdy ciasto podrośnie, przełożyć je do formy. Formę zakryć i odstawić na 3 godziny aby ciasto ponownie podrosło. Piekarnik rozgrzać do 220 stopni, wstawić do niego ciasto i zmniejszyć temperaturę do 180 stopni. Piec przez pół godziny od całkowitej zmiany temperatury.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 4 godz
Czas pieczenia: 55 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 350
Data dodania: 2011-06-25

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Chleb z kawałkami banana

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.