Biszkopt z truskawkami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Utrzeć żółtka z cukrem, cukrem waniliowym i 3 łyżkami ciepłej wody. Ubić sztywną pianę, wyłożyć ją na utarte żółtka. Dodać mąkę, mąkę kukurydzianą i proszek do pieczenia. Wymieszać delikatnie, tak jednak, by składniki utworzyły jednolitą masę. Wyłożyć ją do posmarowanej tłuszczem formy. Piec w średnio nagrzanym piekarniku 25 minut. Truskawki umyć, osączyć. Odłożyć kilka, pozostałe zaś pokroić na kawałki. Posypać łyżką stołową cukru i odstawić na pewien czas. Ubić dobrze schłodzoną śmietanę z 3 łyżkami cukru i 2 łyżkami zimnej wody. Ostudzony biszkopt przeciąć na 2 placki. Na spodnim placku rozmieścić pokrojone truskawki. Przykryć je częścią bitej śmietany. Nakryć drugim plackiem. Wierzch udekorować pozostałą śmietaną i całymi truskawkami. Przed podaniem schłodzić.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 603
Data dodania: 2010-12-01

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Biszkopt z truskawkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.