Babka czekoladowa z polewą

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

W rondlu, na wolnym ogniu rozpuszczamy masło. Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy żółtka z cukrem na puszystą pianę, dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, rozpuszczone masło i miksujemy. Dodajemy sztywną pianę ubitą z białek i mieszamy. Wsypujemy kakao i 3/4 startej tabliczki czekolady. Dokładnie mieszamy. Ciasto wlewamy do formy wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Pieczemy przez 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Gotowe i ostygnięte ciasto polewamy obficie czekoladą i obsypujemy pozostałą startą czekoladą.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Czas pieczenia: 45 min
Ile porcji: 12
Wyświetlenia: 439
Data dodania: 2011-07-03

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Babka czekoladowa z polewą

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.