Zupa z wołowiny ze szparagami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Szparagi, po odcięciu grubych części pędu, pokroić na małe kawałki, zagotować w osolonej wodzie i włożyć na sito. Do ugotowanego na wołowinie i przecedzonego, gorącego wywaru włożyć pokrojone na kawałki obsmażone ziemniaki, po czym gotować na małym ogniu, aż będą miękkie. Następnie dodać ugotowane szparagi oraz zasmażkę z mąki i zagotować. Na 5 minut przed podaniem do zupy dolać napar z szafranu oraz posypać ją zieloną pietruszką. Mięso można podać oddzielnie.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 569
Data dodania: 2010-02-14

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Zupa z wołowiny ze szparagami

2010-02-25 20:32:44

Bardzo lubię różne zupy, bo są pożywne i rozgrzewające.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.