Tort nie wymagający pieczenia

Ocena przepisu

Składniki

  • biszkopty okragłe 4 opakowania
  • budyń waniliowy 1 opakowanie
  • kawa rozpuszczalna 1 łyżeczka
  • wódka 1 kieliszek
  • masło 1 kostka
  • masa krówkowa 1 puszka
  • woda 1 miseczka
  • mleko

Sposób przyrządzenia

Budyń zagotować w takiej ilości mleka, aby mógł stężeć, przestudzić. Masło zmiksować dodając stopniowo budyń. Kawę rozpuścić z wodą, dodać wódkę. Biszkopty maczać w kawie i układać na blaszce.
Po ułożeniu warstwy ciasta, posmarować go masą krówkową i ponownie wyłożyć warstwę z namaczanych biszkoptów. Przełożyć masą i wyłożyć ostatnią warstwą namoczonych biszkoptów. Wierzch pokryć pozostałą masą i udekorować wg potrzeby i gustu.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 80 min
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 390
Data dodania: 2011-05-30

Zdjęcia

Tort nie wymagający pieczenia
PatrycjaDyderska#

Dodane przez:

PatrycjaDyderska

2011-05-30
Tort nie wymagający pieczenia
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Tort nie wymagający pieczenia

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.