Tort nie wymagający pieczenia
Składniki
- biszkopty okragłe 4 opakowania
- budyń waniliowy 1 opakowanie
- kawa rozpuszczalna 1 łyżeczka
- wódka 1 kieliszek
- masło 1 kostka
- masa krówkowa 1 puszka
- woda 1 miseczka
- mleko
Sposób przyrządzenia
Budyń zagotować w takiej ilości mleka, aby mógł stężeć, przestudzić. Masło zmiksować dodając stopniowo budyń. Kawę rozpuścić z wodą, dodać wódkę. Biszkopty maczać w kawie i układać na blaszce.
Po ułożeniu warstwy ciasta, posmarować go masą krówkową i ponownie wyłożyć warstwę z namaczanych biszkoptów. Przełożyć masą i wyłożyć ostatnią warstwą namoczonych biszkoptów. Wierzch pokryć pozostałą masą i udekorować wg potrzeby i gustu.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty