Sernik z biszkoptami
Składniki
- biszkopty 1 duża paczka
- polewa czekoladowa gotowa 1 op
biszkopt
ser
Sposób przyrządzenia
Biszkopt: białka oddzielamy od żółtek. Z białek oraz cukru ubijamy sztywną pianę, następnie dodajemy żółtka, mąkę oraz proszek do pieczenia, mieszamy. Ciasto wylewamy na blachę, pieczemy 25 minut w temp. 180*C.
Masa serowa: z białek ubijamy sztywną pianę. Margarynę ucieramy z cukrem, dodając po jednym żółtku oraz ser z budyniem. Na samym końcu powoli dodajemy pianę z białek. Masę serową wykładamy na biszkopt. Następnie na masie serowej układamy warstwę biszkoptów. Całość pieczemy 40-50 minut w temp. 180*C. Po upieczeniu polewamy polewą czekoladową przyrządzoną wg przepisu na opakowaniu.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty