Sernik z biszkoptami

Ocena przepisu

Składniki

  • biszkopty 1 duża paczka
  • polewa czekoladowa gotowa 1 op

biszkopt

ser

Sposób przyrządzenia

Biszkopt: białka oddzielamy od żółtek. Z białek oraz cukru ubijamy sztywną pianę, następnie dodajemy żółtka, mąkę oraz proszek do pieczenia, mieszamy. Ciasto wylewamy na blachę, pieczemy 25 minut w temp. 180*C.
Masa serowa: z białek ubijamy sztywną pianę. Margarynę ucieramy z cukrem, dodając po jednym żółtku oraz ser z budyniem. Na samym końcu powoli dodajemy pianę z białek. Masę serową wykładamy na biszkopt. Następnie na masie serowej układamy warstwę biszkoptów. Całość pieczemy 40-50 minut w temp. 180*C. Po upieczeniu polewamy polewą czekoladową przyrządzoną wg przepisu na opakowaniu.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 883
Data dodania: 2010-04-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sernik z biszkoptami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.