Polędwica wołowa

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Masło stopić, posmarować nim dobrze mięso. Posolić, popieprzyć. Piec na ruszcie (nie nakłuwać, aby nie wyciekł sok), ok. 10 min, skrapiając topionym masłem. Przewracać na obydwie strony co jakiś czas. Jeśli polędwica ma być krwista, skrócić czas pieczenia do ok. 8 min. Przed podaniem pokroić w plastry. Jeść z białym pieczywem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 616
Data dodania: 2011-01-14

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Polędwica wołowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.