Szybki sernik z brzoskiwiniami
Składniki
- serek waniliowy homogenizowany 1 kg
- brzoskwinie 6 szt
- galaretki truskawkowe 2 op
- biszkopty 2 op
- sok brzoskwiniowy 1 szkl
- żelatyna 2 łyżki
Sposób przyrządzenia
Biszkopty namaczamy w soku na 4 sekundy, układamy do tortownicy. Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody, mieszamy, pozostawiamy do lekkiego zakrzepnięcia. Serek miksujemy, dodajemy żelatynę rozmieszaną w 3/4 szklanki wody, miksujemy, wylewamy serek na biszkopty. Brzoskwinie myjemy, ściągamy skórkę, kroimy na mniejsze kawałki, układamy na serek, zalewamy galaretką. Deser wstawiamy do lodówki na 4 godzinki aby stężał.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty