Pieczeń ze śliwkami

Ocena przepisu

Składniki

  • cielęcina bez kości 1500 g
  • suszone śliwki 100 g
  • masło 1 kostka
  • sól

Sposób przyrządzenia

Śliwki namoczyć w wodzie na 2 godziny, osuszyć i wydrylować. Cielęcinę umyć, obrać z błon i uformować odcinając luźne kawałki mięsa; posolić. Mięso włożyć do brytfanny, obłożyć namoczonymi uprzednio śliwkami, posypać zestruganymi wiórkami masła, podlać szklanką wody i przykryć szczelnie arkuszem folii aluminiowej. Pieczeń wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec do miękkości; przed końcem pieczenia zdjąć folię i zrumienić mięso. Miękką pieczeń pokrajać w plastry; ułożyć estetycznie na półmisku, polać sosem z śliwkami. Podawać z ziemniakami puree, ugotowaną marchewką, gotowanym kalafiorem i zieloną sałatą
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 847
Data dodania: 2010-02-09

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Pieczeń ze śliwkami

2010-02-22 23:41:39

Te śliwki nadają tej pieczeni tego czegoś.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.