Kwas burakowy

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Buraki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w plastry, ułożyć w garnku kamiennym lub słoju, zalać ciepłą przegotowaną wodą, dodać pokruszony chleb i posiekany czosnek. Naczynie przykryć gazą lub płótnem, obwiązać i pozostawić w ciepłym miejscu na kilka dni. Przecedzić, przelać do butelek, zakorkować. Przechowywać w zimnym i ciemnym pomieszczeniu. Używać do barszczu lub do innych potraw.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 644
Data dodania: 2010-02-06

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Kwas burakowy

2010-02-24 22:35:51

jest dobry.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.