Gotowana babka

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Żółtka utrzeć z cukrem i masłem. Dodać pozostałe składniki, a na końcu pianę ubitą na sztywno z białek. Ciasto wlać do wysmarowanej masłem formy do gotowania w wodzie. Formę wstawić do wody wrzącej, gotować godzinę.Wyjąć, przestudzić, polać gotowym lukrem i posypać owocami kandyzowanymi.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 885
Data dodania: 2009-03-29

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Gotowana babka

2010-02-18 00:33:38

Lubię bardzo babki.
!Kernit#

!Kernit

2009-05-07 09:52:52

Najlepiej lukier czekoladowy,jest lepszy i drobno posiekane daktyle to ciasto slodsze..

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.