Gigantyczne omlety

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Rozbijamy jaja, oddzielamy żółtka od białek. Ucieramy cukier, z żółtkami, dodajemy sól, mleko oraz mąkę i mieszamy wszystko razem. Dodajemy sparzone rodzynki i delikatnie łączymy z sztywną pianą ubitą z białek. Na patelni rozpuszczamy masło i smażymy na nim połowę ciasta naleśnikowego. Omlet posypujemy cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem i polewamy wybranym dżemem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 455
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Gigantyczne omlety

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.