Cielęcina z pomidorami

Ocena przepisu

Składniki

  • cielęcina (sznycle) 1 kg
  • mąka 1/4 filiżanki
  • oliwa z oliwek 2 łyżki
  • masło 40 g
  • szynka 200 g
  • bazylia świeża 24 listki
  • ser szwajcarski 16 plastów
  • pomidorki sherry,pokrojone na pół 150 g
  • pomidorki żółte małe, pokrojone na połówki 150 g

Sposób przyrządzenia

Obtocz cielęcinę w mące; otrząśnij z nadmiaru mąki. Rozgrzej połowę oleju i połowę masła na dużej, grubej patelni; usmaż połowę cielęciny tak, aby z dwóch stron zrobiła się brązowa. Powtórz to samo z pozostałą ilością oliwy, masła i cielęciny. Na wierzchu połowy sznycelków połóż szynkę, bazylię i ser. Dookoła cielęciny, na patelni, ułóż połówki pomidorów; przykryj patelnię i duś na małym ogniu do momentu, aż ser się rozpuści. Przykryj rączkę patelni folia aluminiową, wstaw patelnię pod gorący grill. Zrób to samo z drugą połową cielęciny. Można podawać z zieloną sałatą.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 964
Data dodania: 2010-03-21

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Cielęcina z pomidorami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.