Ciastka izmirskie

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Obrane migdały utrzeć z cukrem, dodać trochę wody i wyrobić na masę podobną do ciasta. Następnie podzielić ją na kawałki po 30 g, nadać im dowolny kształt, obtoczyć w cukrze, ułożyć na posmarowanym masłem pergaminie i piec na średnim ogniu, nie pozwalając im się przyrumienić. Po ostudzeniu zdjąć je z pergaminu i przed podaniem posypać cukrem pudrem
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 917
Data dodania: 2010-02-24

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Ciastka izmirskie

2010-02-25 15:18:09

Jaka dziwna nazwa ciastek.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.