Babka z makaronu

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, orzechy zemleć. Tortownicę wysmarować masłem i wysypać tartą bułką. Nałożyć połowę ugotowanego makaronu, posypać orzechami, cukrem pudrem i cukrem waniliowym, położyć grudki masła (5 dkg), polać połową śmietanki. Nałożyć drugą warstwę makaronu i postąpić jak poprzednio. Wstawić do piekarnika na 10 min, aby zrumienił się wierzch. Podawać zaraz po wyjęciu z piekarnika.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 826
Data dodania: 2010-02-15

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Babka z makaronu

2010-02-16 11:56:38

Taka zapiekanka makaronowa.

2010-02-16 00:18:10

Takiej babki nie jadłam jeszcze.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.