Kluseczki śląskie

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki obieramy, myjemy. Zagotowujemy wodę, dosalamy, wkładamy ziemniaki, gotujemy do miękkości, odlewamy, odparowujemy. Ziemniaki studzimy, mielimy w maszynce do mięsa. Do ziemniaków dodajemy jajka, przesianą mąkę. Wyrabiamy ciasto. W garnku zagotowujemy wodę, solimy, dodajemy masło. Z ciasta lepimy kulki równej wielkości. Kluski wkładamy do wrzącej wody, gotujemy kolka minut, wyjmujemy łyżką cedzakową. Podajemy.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 465
Data dodania: 2011-04-15

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kluseczki śląskie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.