Keks z wiśniami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Wiśnie wypłukać, osuszyć i wypestkować. Całe jajka utrzeć z cukrem na puszystą pianę, pod koniec ubijania dodać olej, całość wymieszać już łyżką. Następnie do masy dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia i wodę. Wszystko dokładnie wymieszać łyżką. Na koniec dodać wydrylowane wiśnie i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 50 minut w temperaturze 200 stopni.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 608
Data dodania: 2011-04-29

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Keks z wiśniami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.