Karmel do zaprawiania wódki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Cukier wsypujemy do blaszanego garnczka, skrapiamy wodą. Następnie garnek stawiamy na małym ogniu i trzymamy do momentu, aż cukier się rozpuści na płynny syrop. Następnie doprowadzamy do wrzenia, zdejmujemy z ognia, studzimy. Karmel zlewamy w butelkę i szczelnie zamykamy. W razie potrzeby zaprawiamy nim wódkę, spirytus, wino swojskie.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 2381
Data dodania: 2010-03-31

Zdjęcia

Karmel do zaprawiania wódki
madi356#

Dodane przez:

madi356

2010-03-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Karmel do zaprawiania wódki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.