Brzoskwiniowe lody

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kwaśne mleko zmiksować na masę kremową z sokiem i skórką cytrynową oraz miodem. Brzoskwinie naciąć na krzyż, sparzyć gorącą wodą, obrać ze skórki, przekroić na pół i usunąć pestki. Zrobić puree z brzoskwini i połączyć z kwaśnym mlekiem. Krem brzoskwiniowy przełożyć do metalowego naczynia i całość włożyć do zamrażalnika na 2-3 godziny. Masę lodową mieszać łyżką co jakiś czas. Zamrożone lody przełożyć do salaterek deserowych i przybrać miętą.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 100 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 604
Data dodania: 2010-05-31

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Brzoskwiniowe lody

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.