Uda z kurczaka panierowane

Ocena przepisu

Składniki

  • uda z kurczaka 5 sztuk
  • przyprawa do kurczaka 1 łyżeczka
  • jajko 1 sztuka
  • bułka tarta do panierki
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzenia

Uda z kurczaka umyj i zalej zimną wodą (jeśli masz całe nogi podziel je na uda i podudzia)dodaj sól i gotuj do miękkości. Bulion z gotowania możesz wykorzystać do zupy (lub jeśli dodasz do niego marchewkę, pietruszkę, przypieczoną cebulkę i przyprawy będziesz mieć rosół). Gdy uda będą miękkie wyjmij je i osusz. Lekko przestudź. Jajko wymieszaj z przyprawą do kurczaka. Panieruj uda w jajku i bułce tartej. Smaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 404
Data dodania: 2011-12-06

Zdjęcia

Uda z kurczaka panierowane
malinka18#

Dodane przez:

malinka18

2011-12-28
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Uda z kurczaka panierowane

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.