Wiśnie w cieście francuskim

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Rozwijamy na płasko ciasto francuskie, kroimy je na prostokąty. Na środek każdego prostokąta układamy po 2-3 wisienki, zawijamy rogi i sklejamy lekko palcami. Każde ciastko układamy na wyłożonej papierem formie do pieczenia, smarujemy białkiem i posypujemy cukrem pudrem. Całość wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez 25 minut.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 15 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 2059
Data dodania: 2010-07-26

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Wiśnie w cieście francuskim

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.