Rogaliki z marmoladą

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ciasto:
mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Dodać pozostałe składniki (śmietanę, jajka, cukier, masło). Dokładnie wymieszać, zagnieść i zostawić w lodówce na pół godziny.

Po wyjęciu z lodówki, ciasto rozwałkować na placek o grubości 2-3mm. Pokroić na trójkąty. Na środku wykładać po łyżeczce marmolady. Zwinąć i uformować kształt rogalika. Układać na blaszce przykrytej i natłuszczonym pergaminem. Posmarować roztrzepanym jajkiem rogaliki. Piec w piekarniku ok 15-20 min w 180 stopniach. Wyjąć-zostawić do ostudzenia.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 25
Wyświetlenia: 385
Data dodania: 2011-08-30

Zdjęcia

Rogaliki z marmoladą
Marta1986#

Dodane przez:

Marta1986

2011-08-30
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Rogaliki z marmoladą

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.