Śledź opiekany

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Śledzie umyć w zimnej wodzie, osuszyć obtoczyć w mące z solą. Rozgrzać olej na patelni i obsmażyć po 4 minuty z każdej strony. Przygotować marynatę: zagotować 150 ml wody z octem i cukrem, dodać przyprawy do kiszonych ogórków. Cebulę pokroić w cienkie krążki, włożyć do marynaty, gotować 5 minut, odstawić do ostudzenia. Śledzie włożyć do kamionkowego lub szklanego naczynia, zalać marynatą, odstawić na dwa trzy dni.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 3289
Data dodania: 2009-01-24

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Śledź opiekany

2010-02-09 00:28:02

Też takie coś robię na Wigilię.
!Kenia#

!Kenia

2009-03-03 09:55:58

Bardzo smaczne, od kiedy je robie to nie kupuje juz. Te sa bardzo smaczne. Nie wysuszone i super smakuja, dodaje jeszcze koperku dla strawnosci.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.